BAWASLU BLORA DIGANJAR KUTANG ENTROK

 

INDES-POLITIK-BAWASLU BLORA DIGANJAR KUTANG ENTROK

BLORA, Curiga ana upaya politikisasi APBD, puluhan aktivis Pro Demokrasi Jujur, sing kagabung dadi Front Masyarakat Peduli Demokrasi utawa disingkat dadi FMPD, nindakake demonstrasi maneh. Wong-wong iku longmarch saka posko Jalan Sumodarsono 33 tumuju kantor Bawaslu, sing jarake udakara 300 meter, sadawane rute karo orasi ngajak mungkasi upaya politikisasi anggaran Daerah.

"Bupati Blora, Djoko Nugroho, diduga nglakoni politisasi anggaran, kanggo nindakake kegiatane, kanggo kampanye sidem mbelani pasangan 03, yaiku Umi Kulsum - Agus Sugiyanto, sing ora liya bojone dhewe." ujar koordinator aksi, Joko Supratno utawa karan Joko Sembung.

Sajrone aksi kasebut, wong-wong iku uga nindakake sandiwara teatrikal, danan persis Bupati Blora lan garwane, Umi Kulsum, nyebar dhuwit lan njaluk supaya milih deweke. Ing ngarep kantor Bawaslu, gerbange ditutup, lan dijaga ketat dening aparat penegak ukum, saka Polisi Resor Blora lan Unit Polisi Pelayanan Sipil / Pamong Praja Blora.

"Kita njaluk Bupati Blora Djoko Nugroho mareni politisasi anggaran APBD Blora Tahun 2021, kuwi dhuwit rakyat! Ora kanggo kepentingan politik praktis menangne garwane," ujare Exy Agus Wijaya.

Komitmen Bawaslu

Ora let suwe, Ketua Bawaslu Kabupaten Blora, Lulus Mariyonan, metu nemoni FMPD ing ngarep gerbang kantore. Ngucapake apresiasi marang keterlibatan para aktivis FMPD kanggo njaga Pilkada sing jujur lan resik, aman lan sehat.

Bawaslu Blora komitmen arep makarya sesuai karo peraturan penanganan pelanggaran Pilkada. Ketua Bawaslu Blora, Lulus Mariyonan, njamin manawa pihake ora bakal kerja di bawah tekanan.

"Bawaslu ora bisa ditindakake amarga tekanan. Bawaslu kerja kanthi aturan sing ngatur," ujare Kepala Bawaslu Blora, Lulus Mariyonan.

Lulus ujar manawa ana laporan babagan tuduhan pelanggaran marang Bupati Blora, Djoko Nugroho lan sawetara pegawai negeri (ASN), wis rampung diklarifikasi.

Nglibatno GAKKUMDU

Lulus ujar manawa ing dina kaping lima proses kasebut rampung lan bakal diumumake. "Mungkin dina kaping lima bakal rampung. Rampung, langsung kita gelar karo GAKKUMDU, lagi diumumna," jarene.

Luwih jero, ing njero laporan ora mung sak pelanggaran. Mula, pihake bakal ngrembug bareng GAKKUMDU.

"Ana akeh sing dilaporake. Dugaan pelanggaran ora ming siji, mengko bakal kita jlentrehake siji-siji. Kita kudu kerja kanthi luwih cepet, mula mekanismene kita sidang karo Gakkumdu, mengko ning kana bakal jlentreh. Pelanggarane ning kana ora ming pidana lan netralitas," njlentrehe.

Menehi Ganjaran Entrok

Rampung orasi, FMPD menehi ganjaran nyang BAWASLU arupa entrok, utawa kutang khas Jawa sing kulina diagem para priyayi putri jaman biyen. Babagan kaya mengkono iku kanti tujuan ngelingna Bawaslu supaya wani lan nduweni komitmen kuat sakjroning pengawasan Pilkada Blora.

"Kita ngaturna entrok, ben Bawaslu kerja kanti wani lan tenanan nindak tegas pelanggaran Pilkada, kita ndukung Bawaslu kanggu mujudna Pilkada sing jujur, adil, aman lan sehat sarto bermartabat. Ora ana politisasi anggaran, sing sakjane anggaran kuwi nganggo duwite rakyat, kanggo kepentingane rakyat kabeh, ora kanggo menangno garwane," tindese Seno. (Roy-HR)