BUPATI BLORA DILAPORAKE BAWASLU

 

INDES-SOSIAL-BUPATI-BLORA-DILAPORAKE-BAWASLU-01

BLORA, Pamrentah Kabupaten Blora kudune ngrewangi korban bencana, kayata korban bencana topan sawetara wektu kepungkur. Nanging, saka teknise, diduga ana kesalahan, ana gandhengane karo netralitas lan politikisasi Anggaran Pendapatan lan Belanja Regional ing implementasine, amarga kaselempitan tanggalan lan topeng nggambarake salah sawijining pasangan calon, yaiku calon pasangan 03, Dra. Umi Kulsum - Agus Sugiyanto, SE.

Asile, iki nyebabake ananing laporan babagan tuduhan politisasi anggaran dening Bupati Blora, Djoko Nugroho, sing uga bojone Calon Bupati, Dra. Umi Kulsum. Nalika dikonfirmasi, gegandhengan karo iki, Calon Wakil Bupati Blora, Agus Sugiyanto, SE mbukak liwat pesen WhatsApp.

"Maaf pak saya belum liat kejadian sebenarnya, apa isi di dalam bantuan tersebut jadi belum bisa berkomentar, kalo kita memang punya kalender, udah cetak lama sama masker udah dibagi-bagi ke masyarakat dan tim, bukan dari anggaran APBD. Tapi yang diberikan sumbangan saya gak tahu isinya," tulise menyang salah sawijining wartawan.

INDES-SOSIAL-BUPATI-BLORA-DILAPORAKE-BAWASLU-02

Laporan MPD menyang Bawaslu

Dugaan ananing upaya politikisasi Anggaran sing nguntungake kanggo calon nomer 03, klompok aktivis aran Front Masyarakat Peduli Demokrasi (FMPD), dina Kamis (12/11/2020), nglaporake menyang Badan Pengawas Pemilihan Umum Kabupaten Blora. Seno Margo Utomo, minangka koordinator, ngumumake poin-poin utama komplain kasebut.

"Pelanggaran kanthi wujud politikisasi anggaran, penyalahgunaan panguwasa, lan politik dhuwit nglanggar Pasal 71 UU Nomer 10 taun 2016 babagan Pilkada, sing dilaporake, Bupati, Kepala Distrik Randublatung, Forkopimcam Randublatung, Hubungan Masyarakat lan Protokol Pamrentah Kabupaten Blora. Politisasi kasebut dudu hoax lan dudu kasus kaping pisanan, mula kita ngarep-arep Bawaslu bisa kerja kanthi profesional lan ora wedi ngundang para terlapor."

Masif Sistematis Terstruktur

Seno, mantan anggota Blora DPRD saka PKS, nambahake manawa dugaan pelanggaran kasebut dilakokake kanti masif, sistematis lan terstruktur.

"Amarga politikisasi anggaran gedhe banget sistematis lan terstruktur, ora mung ditindakake sak OPD. Kanthi macem-macem cara. Aneh yen Bawaslu ora njupuk tindakan nglawan kasus iki." jlentrehe, liwat pesen WhatsApp.

INDES-SOSIAL-BUPATI-BLORA-DILAPORAKE-BAWASLU-03

Sauntara kuwi, Joko Supratno uga nambahake manawa dheweke bakal nerusake gerakan FMPD kanthi nganakake audensi tahap pindho lan ngajak massa.

"Terus terang, aku isih durung marem, lan aku bakal nganakake pamirsa / audiensi maneh, lan ngeterake massa kanggo ndhukung Bawaslu, supaya wani ngundang Bupati, Sekretariat, Kepala Dinas Pertanian, Dinas Sosial, lan Dinas Pendidikan, amarga dugaan politikisasi anggaran kasebut, nguntungne salah sawijining calon, yaiku pasangan 03, amarga bojone Bupati Blora," ujare mantan Sekretaris DPC Partai Nasdem lan mantan anggota DPRD Blora iki. (Roy)