KECU MINIMARKET ANTAR-PROVINSI DITANGKEP MANEH

INDES-HANKAM-POLRES-BLORA-TANGKEP-TUKANG-BOBOL-MINIMARKET-LINTAS-PROVINSI

 BLORA, Polres Blora lewat Satreksrim sukses nyekel salah siji saka telu brandal spesialis minimarket lintas provinsi, iki sesuai karo rilis pers sing digelar ing Markas Polisi Blora, Kamis (12/11). Nanging polisi ora bisa mamerno pelaku ing para wartawan amarga pelaku dinyatakake yen lagi nandang reaktif Covid-19.

Kepala Polisi Blora, AKBP Ferry Irawan lumantar Kasatreskrim Polres Blora, AKP Setyanto ujar, aktor MFP minangka warga Kabupaten Sidoarjo, Jawa Timur. Pelaku kasebut kasil diamanake sawise dadi buron sajrone 1 wulan.

"Kita kepeksa ora nampilake pelaku amarga dheweke reaktif. Saiki kita isolasi ing tahanan," ujare Setyanto, Kamis (12/11/2020).

Kejiret Ing Gresik

Setyanto nerangake, pelaku kasebut dicekel ing Kabupaten Gresik, Jawa Timur dening tim Buser Satreskrim Polisi Sektor Blora sing dipimpin langsung karo Kepolo Bagian Operasi Iptu Edi Santosa. Saliyane ngamanake siji pelaku, polisi uga ngamanake rong unit kendaraan roda papat sing digunakake pelaku nalika nindakake kejahatane.

Sawise dadi buron sewulan, salah sawiji saka telung spesialis pencurian minimarket pungkasane dicekel dening tim Resmob Polres Blora. Pelaku kasebut jenenge MFP, warga Kecamatan Kriyan, Kabupaten Sidoarjo, Jawa Timur.

"Pelaku kita diamanake bebarengan karo bukti-bukti sing arupa unit KBM Toyota Agya putih, unit KBM Toyota Kijang ijo lan siji kunci ring cap AGE ukuran 8, uga rong unit ponsel," jarene Setyanto.

Spesialis Breaker Minimarket

Setyanto nerangake, saka pratelan para pelaku, ing saben tumindak, dheweke mesthi model kelompok. Komplotan kasebut dicurigai spesialis maling minimarket lintas propinsi.

"Kita ngira iki spesialis pencurian lintas provinsi. Nanging kita isih ngembangake, amarga isih ana 3 aktor liyane sing lagi diburu," ujare.

Kasus pencurian kasebut ditindakake pelaku nalika dina Minggu kepungkur (6/9). Pelaku kasebut yaiku wong papat sing nyetir kendaraan roda papat lan nyedhaki minimarket ing dalan gedhe Blora-Cepu, Kecamatan Sambong. Pelaku mlebu kanthi nembus plafon minimarket lan nggasak barang pirang-pirang ing njero. Amarga kedadeyan kasebut, korban ngalami rugi RP. 60.000.000.

"Tersangka bakal didakwa miturut pasal 363 KUHP kanthi ancaman pidana maksimum pitung taun penjara," jarene Setyanto. (Roy)